Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Punajuuri-focaccia

Punajuurifocaccia saa upean karmiininpunaisen värin punajuurisoseesta. Sinihomejuusto tai parmesaanijuusto antaa focaccialle kirpakkuutta.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
30  annosta

Ainekset

Punajuurifocaccia:

  • 2 ½ dl vettä
  • 500 g punajuurisosetta (Pirkka)
  • 6 dl durumvehnäjauhoja
  • 3 tl suolaa
  • 1 dl öljyä
  • 1 rkl leipäsiirappia
  • 1 dl ruisjauhoja
  • noin 5 dl hiivaleipäjauhoja

pinnalle:

  • 150 g sinihomejuustomurua tai parmesaanijuustoraastetta tai merisuolaa myllystä

Valmistusohje

Punajuurifocaccia leivotaan helposti näin:

1. Lämmitä vesi ja punajuurisose kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää muut ainekset ja alusta pehmeä taikina.

2. Painele taikina leivinpaperille uunipannulle, peitä liinalla ja anna kohota puolisen tuntia vedottomassa paikassa.

3. Ripottele pinnalle juusto ja paista 200-asteisen uunin alaosassa 20-30 minuuttia.

Katso myös: Maistuisiko herkullinen punajuuripataleipä?

Katso myös Anna.fi/ruoka: Focaccia

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Punajuuri-focaccia

Sinun täytyy kommentoidaksesi.