Punajuurifalafelit

Punajuurifalafelit 

60
min
4 annosta
30-60 min

Ainekset

1 keskikokoinen kuorineen keitetty punajuuri
1 prk (400/270 g) keitettyjä kikherneitä
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
1 tl juustokuminaa
2 rkl seesaminsiemeniä
3 rkl korppujauhoja
1 tl suolaa
1 kananmuna

Lisäksi:

korppujauhoja

paistamiseen:

öljyä

Valmistusohje

1. Kuori punajuuri. Aja se ja
valutetut kikherneet monitoimikoneen
leikkuuterällä tasaiseksi.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.
Kuumenna pannulla
öljy ja juustokumina. Kuullota
sipuleita hetki pannulla miedolla
lämmöllä.

2. Lisää seos muiden aineiden
kanssa monitoimikoneeseen ja
aja leikkuuterällä nopeasti
karkeaksi soseeksi.

3. Muotoile taikinasta kostutetuin
käsin pullia ja kääntele niitä
kevyesti korppujauhoissa.
Kuumenna öljy kattilassa.
Öljy on tarpeeksi kuumaa, kun
pudotat sekaan leipäpalan,
ja se
paistuu poristen kullanruskeaksi.
Paista pyörykät öljyssä kypsiksi.

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ateriatyyppi:
03.10.2011
Kotiliesi