Punajuuripiirakka
- Kasvis
Ainekset
- pohja:
- 100 g voita tai margariinia
- 1 dl juustoraastetta
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl vettä
- täyte:
- 500 g punajuuria
- 1 dl vettä
- 1 rkl etikkaa
- 1 rkl sokeria
- 150 g sinihomejuustoa
- 1 dl kermaa
Valmistusohje
- 8:lle
- Nypi rasva, jauhot ja juustoraaste muruiseksi seokseksi. Lisää joukkoon vesi ja anna taikinan tasaantua jääkaapissa noin 15 minuuttia.
- Kuori punajuuret ja raasta ne karkeaksi raasteeksi.
- Kaada raaste paistokasariin. Lisää joukkoon vesi, etikka ja sokeri. Kypsennä noin 20 minuuttia, kunnes punajuuriraaste on puolikypsää.
- Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Aseta foliosta muovattu panta tukemaanreunoja. Kypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- Lisää punajuuriraasteen joukkoon juusto ja kerma. Poista piirakkavuoasta foliopanta ja kaada täyte vuokaan.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Punajuuripiirakka