Punajuuriterriini
Punajuuriterriinin voi tehdä annosvuokiin tai leipävuokaan. Tarjoa punajuuriterriini wasabilla maustetun ranskankerman kanssa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
Ainekset
Punajuuriterriini:
- 2 Rosamunda-perunaa
- 1 palsternakka
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- rasvaa kuullottamiseen
- kasvisliemikuutio tai muutama tippa kasvisfondia
- 500 g kypsää punajuurisosetta (Pirkka)
- 5 munaa
- 2 rkl maissitärkkelysjauhoa (Maizena)
- 1 tl suolaa
- ripaus sokeria
- 1 rkl punaviinietikkaa
- valkopippuria
- 125 g piparjuurituorejuustoa (Cantadou)
- 1 dl kermaa
Wasabikerma:
- 2 dl ranskankermaa
- noin 1 rkl wasabi-tahnaa tai raastettua piparjuurta
Valmistusohje
1. Kuori ja lohko perunat. Kuori palsternakka ja leikkaa se pieniksi paloiksi. Keitä perunat ja palsternakka vähässä, suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada siivilään. 2. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne rasvassa, lisää joukkoon kasvisliemikuutio tai muutama tippa fondia. Pyöräytä kaikki ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Kaada seos öljyllä siveltyyn vuokaan tai pieniin annosvuokiin ja kypsennä 175- asteisessa uunissa vesihauteessa noin 45 minuuttia, pieniä vuokia 20 minuuttia. 3. Anna terriinin jäähtyä. Kumoa vadille ja korista yrteillä. Tarjoa tulisella wasabilla tai kirpakalla piparjuurella maustetun ranskankerman kanssa alkuruokana.
Lue myös: Uunissa paahdetut punajuuret – helppoja herkkuja hittijuureksista!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Punajuuriterriini