Punasipulihillo
Punasipulistakin voi tehdä hilloa. Perinteiset vihannessäilykkeet sisältävät tavallisesti sekä sokeria, etikkaa että mausteita. Ainesuhteet vain vaihtelevat. Joskus vihannessäilyke voi olla hyvinkin sakeaa ja sokerista, jolloin voi puhua jo hillosta. Sekä kelta- että punasipulista voi valmistaa hilloa kalan tai lihan lisukkeeksi. Se säilyy jääkaapissa hyvin monta kuukautta – ellei tule syödyksi jo sitä ennen.
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Punasipulihillo:
- 500 g punasipuleita
- 2 valkosipulinkynttä
Mausteliemi:
- 2 dl punaviinietikkaa
- 1 dl vettä
- 3 dl ruoko- tai kidesokeria
- pala tuoretta inkivääriä
- 10 mausteneilikkaa
- 10 kokonaista valkopippuria
- kanelitanko
- laakerinlehti
Valmistusohje
Kuori sipulit. Kiehauta liemiainekset. Keitä sipuleita mausteliemessä kymmenisen minuuttia. Kaada punasipulihillo kuumana kuumiin tölkkeihin.
Lue myös: Säilykepurkkien ja -pullojen sterilointi – näin onnistut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Punasipulihillo