Punssi-luumupiirakka
Punssi-luumupiirakka on tarjottava aikuiseen makuun. Punssin ja luumun lisäksi piirakassa maistuu manteli. Tarjoa punssi-luumupiiras vaniljajäätelön kanssa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Punssi-luumupiirakka:
- 250 g kuivattuja luumuja
- 2 dl punssia
Punssi-luumupiirakan pohja:
- 100 g kylmää voita
- 75 g mantelimassaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl sokeria
- 2 rkl vettä
Punssi-luumupiirakan täyte:
- Liotetut luumut
- 75 g mantelimassaa
- 1 rkl luumujen liotuslientä
- 0.5 dl kermaa
- 1 dl ranskankermaa
- 1 kananmuna
- 2 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
1. Liota luumuja punssissa tai sokeriliemessä (2 dl vettä 1 dl sokeria) yön yli tai kuutisen tuntia.
2. Kuutioi voi ja raasta mantelimassa. Pyöräytä voi, mantelimassa, jauhot ja sokeri monitoimikoneessa. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Tue reunat foliosta muovatulla pannalla ja esikypsennä pohjaa 10 minuuttia 200-asteisessa uunissa.
3. Ota piirakkapohja uunista ja poista foliopanta. Siivilöi luumut liemestä ja lado ne esikypsennetylle piirakkapohjalle. Raasta mantelimassa luumujen päälle. Sekoita tilkka punssilientä, kermat, kananmuna ja vaniljasoksri keskenään ja kaada liemi piirakkavuokaan. Kypsennä luumupiirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta hyytyy. Suojaa reunat tarpeen mukaan foliolla.
Katso myös: Lumoavat luumureseptit
Lue myös: Anna.fi/Ruoka, Luumussa on makeaa lumoa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Punssi-luumupiirakka