Punssikakku
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 30 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 200 g pehmeää voita tai margariinia
- 2 dl sokeria
- 4 dl vehnäjauhoa
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 3 kananmunaa
- 0.5 dl arrakkipunssia
Kuorrute
- 1.5 dl tomusokeria
- vettä
- 2 tippaa arrakkipunssia
- 1 rkl raastettua appelsiininkuorta tai punaisia ja vihreitä kirsikoita
Valmistusohje
Punssikakku on helppo, nopea ja ihanan jouluinen kahvikakku, joka tuoksuu punssille.
1. Ota voi huoneenlämpöön pari tuntia ennen leipomista. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka, Kuumenna uuni 175 aseeseen. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
2. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Sekoita kananmunat yksitellen sokeri-voivaahtoon. Lisää teelusikallinen jauhoa kananmunien lisäämisen välillä ja lopuksi jauhoseos ja arrakkipunssi vuorotellen.
3. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista kakkua 175 asteessa 45-55 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä hieman.
5. Sekoita tomusokeri, vesi ja arrakkipunssi kuorrutusta varten. Levitä seos punssikakun päälle ja ripottele raastettu appelsiininkuori kuorrutuksen päälle tai vaihtoehtoisesti muutama puolitettu punainen ja vihreä kirsikka.
Kokeile myös muita jouluisia kakkureseptejä:
Englantilainen joulukakku
Portviini-taatelikakku
Mausteinen suklaaperunakakku
Ruoka.fi: Kinuskilla kuorrutettu inkiväärikakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Punssikakku
Tein 3/4 annoksella pyöreään piirasvuokaan, paistoin noin 30 min. Koristelu mantelirouheella, kuivatun aprikooosin paloilla ja kookoshiutaleilla. Tuli todella herkullinen ja mehevä kakku.