Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Puolukka-marenkipiirakka

Puolukkapiirakka saa kauniin ja makean hunnun marengista, jonka väri tulee ruokosokerista.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Täyte

  • 5 dl puolukoita
  • 1 ½ dl sokeria
  • ½ dl vettä
  • 2 rkl perunajauhoja

Taikina

  • 70 g voita tai muuta rasvaa
  • 1 dl (luomuruoko)sokeria
  • 2 kananmunan keltuaista
  • ½ dl kermaa
  • 2 dl vehnäjauhoja (osa ruisjauhoja)
  • 1 tl leivinjauhetta

Marenki:

  • 2 kananmunan valkuaista
  • 1 dl (luomuruoko)sokeria

Valmistusohje

Puolukka-marenkipiirakka leivotaan helposti näin:

1. Valmista ensin täyte. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta. Anna kiisselin jäähtyä.

2. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää kerma ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Levitä taikina piirasvuokaan. Kaada päälle kiisseli ja paista 200-asteessa noin 20 minuuttia.

3. Vaahdota valkuaiset ja sokeri. Lusikoi marenki piirakan päälle. Paista 200-asteisessa uunissa muutama minuutti, kunnes pinta saa väriä.

Katso myös: Näin syntyy italialainen marenki – katso ammattilaisen vinkit!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Puolukka-marenkipiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.