Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Puolukkainen piimäkakku

Piimäkakku on maukas peruskakku. Mausteinen piimäkakku on helppo, nopea ja edullinen. Taikinaan voi lisätä halutessaan rusinoita, puolukkaa tai mustikkaa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
30  annosta

Ainekset

Puolukkainen piimäkakku:

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria tai ruokosokeria
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 rkl piparkakkumaustetta
  • 1 rkl siirappia
  • 1 dl sulaa rasvaa tai öljyä
  • 3 dl piimää
  • 1 dl kuivattuja karpaloita

Valmistusohje

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita siirappi, rasva ja piimä keskenään. Kaada nesteseos kuiviin aineksiin ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää lopuksi marjat.

2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunti.

VINKKI: Voit korvata kuivatut marjat tuoreilla tai pakastetuilla puolukoilla, karpaloilla tai mustikoilla. Lisää silloin jauhomäärää. Osan jauhoista voi korvata ruisjauhoilla.

Lue myös: Kahvikakku – makumuisto mummolasta

Katso myös: Parhaat pikkuleivät x 10

Puolukkainen piimäkakku
Mausteinen ja maukas
piimäkakku on helppo,
nopea ja edullinen. Kuva: Kristiina Kurronen

Kommentoi

Kommentoi juttua: Puolukkainen piimäkakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.