Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Puolukkakääretorttu

Maustekakunmakuisen puolukkakääretortun sisään ja päälle levitetään makeaa voikreemiä ja puolukoita.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Puolukkakääretorttu

  • 4 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl piparkakkumaustetta
  • 1 tl kanelia

Täyte ja kuorrutus

  • 1 prk (300 g) maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 200 g pehmeää voita
  • 200 g pakastepuolukoita

Valmistusohje

Puolukkakääretorttu leivotaan helposti näin:

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet erillisessä kulhossa ja siivilöi ne taikinaan samalla varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista kääretorttupohjaa 225-asteisen uunin keskitasolla 6-8 minuuttia uunin tehosta riippuen.

2. Kumoa kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille ja anna sen jäähtyä rauhassa.

3. Nosta tuorejuusto kulhoon ja siivilöi sen jälkeen joukkoon tomusokeri. Vaahdota ainekset kuohkeaksi. Lisää sitten joukkoon vaniljasokeri ja pehmeä voi ja sekoita tasaiseksi kreemiksi.

4. Levitä ⅔ täytteestä kääretorttulevylle ja ripottele päälle puolet sulaneista puolukoista. Kääri puolukkakääretorttu rullalle.

5. Levitä kääretortun pinnalle loppu kuorrutus ja koristele puolukkakääretorttu tuoreilla puolukoilla.

Vinkki: Jos haluat tarjota puolukkakääretortun joulupöydässä, koristele se jouluhalon tyyliin. Sen saa muistuttamaan koivuhalko sulatetulla suklaalla.

Lue myös Anna.fi: Näin teet herkulliset puolukka-kookosmurukierteet


Kommentoi

Kommentoi juttua: Puolukkakääretorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.