Reseptit

Puolukkapatonki

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

1. vaihe

  • 5 g (1 tl) hiivaa
  • 2 dl viileää vettä
  • 3 dl vehnäjauhoja

2. vaihe

  • 1 l viileää vettä
  • 200 g ruishapanjuurta
  • 20 g hiivaa
  • 1 rkl ruokosokerisiirappia
  • 50 g kuivattua puolukkaa
  • 50 g kuivattua mustikkaa
  • 1,4 kg (2,2 l) vehnäjauhoja
  • juuritaikina vaiheesta 1
  • 2 rkl suolaa

Valmistusohje

Puolukkapatonki
  • Hapatetun ruistaikinan valmistusaika 4 vrk.
  • Esitaikinan valmistusaika 1 vrk.
  • Valmistusaika 4 tuntia.

1. Valmista esitaikina edellisenä päivänä. Sekoita ainekset kulhossa, peitä kelmulla ja kohota jääkaapissa yön yli.

2. Valmista leipätaikina. Sekoita muut ainekset paitsi suola. Alusta taikinaa voimallisesti käsin 15 minuuttia tai yleiskoneessa 10 minuuttia. Lisää suola ja alusta vielä 10 minuuttia. Kohota vedottomassa paikassa leivinliinan alla puoli tuntia.

3. Jaa taikina kuuteen osaan. Taputtele palat litteiksi, taita reuna keskelle ja painele, taita samoin toinen reuna, painele ja anna kohota noin 10 minuuttia.

4. Rullaa taikinapalat patongeiksi. Nosta pellille, jauhota ja peitä liinalla. Anna kohota noin 2 tuntia. Kuumenna uuni 250 asteeseen.

5. Tee patonkeihin viillot, suihkuta pintaan vettä. Laske lämpö 200 asteeseen ja nosta patongit uuniin. Kypsennä noin 25 minuuttia.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Puolukkapatonki

Sinun täytyy kommentoidaksesi.