Puolukkavaahto
- Gluteeniton
Ainekset
- 2 keltuaista
- 2-3 dl sokeria
- 3 dl kuohu- tai vispikermaa
- 0.5 l puolukoita
- 2 valkuaista
- 4 cl puolukkalikööriä
- 0.5 dl vettä
- 4 liivatelehteä
- (puolukkalikööriä)
Valmistusohje
- Hyytymisaika 3-4 tuntia.
- Soseuta puolukat ja puserra siivilän läpi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahdot keskenään ja lisää puolukkasose.
- Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä. Kuumenna 1/2 dl vettä, liuota liivatteet kuumaan nesteeseen ja lisää hyvin sekoittaen puolukkavaahtoon.
- Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää joukkoon kevyesti sekoittaen. Mausta jälkiruoka halutessasi puolukkaliköörillä.
- Annostele vaahto suureen maljaan tai annosmaljoihin ja anna hyytyä kylmässä 3-4 tuntia. Koristele halutessasi kermavaahdolla ja puolukoilla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Puolukkavaahto