Reseptit

Puolukkavaahto

Ainekset

  • 2 keltuaista
  • 2-3 dl sokeria
  • 3 dl kuohu- tai vispikermaa
  • 0.5 l puolukoita
  • 2 valkuaista
  • 4 cl puolukkalikööriä
  • 0.5 dl vettä
  • 4 liivatelehteä
  • (puolukkalikööriä)

Valmistusohje

Puolukkavaahto
  • Hyytymisaika 3-4 tuntia.
  1. Soseuta puolukat ja puserra siivilän läpi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahdot keskenään ja lisää puolukkasose.
  2. Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä. Kuumenna 1/2 dl vettä, liuota liivatteet kuumaan nesteeseen ja lisää hyvin sekoittaen puolukkavaahtoon.
  3. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää joukkoon kevyesti sekoittaen. Mausta jälkiruoka halutessasi puolukkaliköörillä.
  4. Annostele vaahto suureen maljaan tai annosmaljoihin ja anna hyytyä kylmässä 3-4 tuntia. Koristele halutessasi kermavaahdolla ja puolukoilla.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Puolukkavaahto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.