Rahkahyytelö

Rahkahyytelö 

30
min
alle 30 min

Ainekset

250 g maitorahkaa
2 dl Gefilus-hedelmäjogurttia
2 dl kuohukermaa
0.5 dl sokeria
1-2 tl vaniljasokeria
0.5 dl vettä
3 liivatelehteä

Valmistusohje

  1. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Purista lehdistä vesi pois ja heitä liotusvesi pois. Kiehauta 0,5 dl vettä ja liuota liivatteet siihen.
  2. Sekoita maitorahkaan jogurtti ja liivateseos. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Kaada tarjoiluastiaan hyytymään.
  3. Koristele hedelmillä tai pakastemarjoilla.
  • Valmista saman ohjeen mukaan kevyt pashan tyyppinen, mutta vähärasvaisempi jälkiruoka. Sekoita jogurtin asemesta maitorahkaan purkillinen raejuustoa monitoimikoneessa tai sauvavatkaimella. Mausta seos raikkaaksi sitruunan raastetulla kuorella ja mehulla ja hienonnetulla kuivatulla papaijalla, ananaksella tai rusinoilla. Liivatelehdet pitävät seoksen muotissa muodossaan. Pashamuotin asemesta voit vuorata kostetulla sideharsolla siivilän tai kahvinsuodattimen.
  • Jos maustat seoksen sokerin ja sitruunan asemesta hienonnetuilla mausteyrteillä tai sitruunapippurilla, saat muotissa hyydytetettävän keveyn kotijuuston.

Tunnisteet

Avainsanat:
Sesongit ja teemat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
23.10.2007
Kotiliesi