Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Raikas katkarapusalaatti

Raikas katkarapusalaatti on näyttävä alkuruoka juhlapöytään tai raikas tarjottava vaikka viikonloppuaterialle. Värikäs salaatti tarjoillaan triflen eli kerrosjälkiruoan tavoin.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Katkarapusalaatti:

  • 500 g kuorittuja katkarapuja
  • 400 g pakasteherneitä
  • 8 luumutomaattia
  • 1 iso punasipuli
  • 5 kypsää avokadoa
  • 2 limettiä
  • 1 tl sormisuolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 iso roomansalaattikerä
  • 1 ruukku korianteria

Valmistusohje

Katkarapusalaatti valmistuu näin:

1. Sulata katkaravut hitaasti pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta huolella. Keitä pakasteherneitä suolalla maustetussa vedessä muutama minuutti. Huuhtele lävikössä kylmällä vedellä ja valuta huolella.

2. Pilko tomaatit sekä kuori ja hie- nonna punasipuli. Sekoita ainekset. Halkaise avokadot, poista kivet ja lusikoi hedelmälihat leikkuulaudalle. Pilko avokadot ja nosta kulhoon. Mausta limetinmehulla, ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria. Mausta myös katkaravut ja tomaattipuna-sipuliseos ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria.

3. Rakenna katkarapusalaatti kerroksittain. Hienonna rapea salaatti ja nosta reilunkokoisen tarjoilukulhon pohjalle. Nosta päälle kerroksittain tomaatti-punasipuliseos, avokadot, pakasteherneet ja lusikoi pinnalle katkaravut. Valuta katkarapusalaatin päälle oliiviöljy ja hienonna pinnalle korianteria.

Kokeile myös muita juhlavia alkuruokia: Lohicrostinit Vuohenjuustobruschettat Guacamolemunat Ruoka.fi: Katkarapucocktail


Kommentoi

Kommentoi juttua: Raikas katkarapusalaatti

Balsamicotomaatti

Miks tää on saanu näin huonosti tähtiä? Näyttää minusta tosi hyvältä, avokadon taidan vain korvata jollain muulla.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.