Raikas rahkakakku

Raikas rahkakakku 

60+
min
4
20 annosta
yli 60 min
  • 4
  • 4

Ainekset

200 g suklaahippukeksejä tai gluteenittomia keksejä
50 g voisulaa
5 dl mansikoita

Punainen kerros

6 liivatelehteä
500 g makeaa mansikkarahkaa
5 dl mansikoita
1 limetin mehu
2.5 dl vaahtoutuvaa mansikkakermaa

Vaalea kerros

6 liivatelehteä
500 g limetti-valkosuklaarahkaa
0.5 dl tomusokeria
1 limetin raastettu kuori ja mehu
2 dl kermaa

Pinnalle

2 dl vettä
2 dl sokeria
2 limetin raastettu kuori
3 limetin mehu
1 l mansikoita

Valmistusohje

1. Pyöräytä keksit jauheeksi ja lisää voisula. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

2. Leikkaa mansikat viipaleiksi ja lado ne kakkuvuoan reunoille.

3. Valmista punainen seos. Pane liivatelehdet kylmään veteen 10 minuutiksi. Vaahdota kerma ja soseuta peratut mansikat. Sekoita mansikkasurvos, limetin mehu ja kermavaahto mansikkarahkaan. Purista vesi liivatteista ja sulata ne kiehuvaan veteen ja lisää liivate rahkaan. Kaada vuokaan.

4. Valmista toinen kerros. Liota liivatelehtiä 10 minuuttia kylmässä vedessä. Vaahdota kerma ja sekoita täyteainekset. Sulata liivatteet ja lisää seos rahkaan. Kaada vuokaan ja anna hyytyä ainakin neljä tuntia.

5. Kiehauta vesi, sokeri ja limettien raastettu kuori sekä mehu liemeksi mansikoille.