Ramen

Ramen 

60
min
1
4 annosta
30-60 min
  • 1
  • 1

Ainekset

2 l keitetyn broilerin lientä tai kanafondia ja vettä
4 kananmunaa
1 rkl rypsiöljyä
200 g siitakesieniä
1 chilipalko tai chilitahnaa
4 rkl misotahnaa
1 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl mirin-riisiviiniä
1 rkl vaaleaa soijakastiketta
4 kerää munanuudeleita
4 minipaksoita tai 1 kiinaankaali
nippu kevätsipulia
keitetyn broilerin rintafileet

Valmistusohje

Ramen on japanilaisittain maustettu, vatsaystävällinen, miedonmakuinen, lämmittävä ja pitkälieminen hyvänolonkeitto. Keiton voi valmistaa kanakeiton tapaan omatekoisesta kanaliemestä tai valmiista kanafondista.

1. Kuumenna noin neljännes liemestä pienessä kattilassa. Riko munat yksitellen kauhan pesään ja kypsennä kauhassa ja kiehuvassa liemessä muutaman minuutin ajan uppomuniksi. Nosta uppomunat lautaselle odottamaan. Voit myös keittää munat kuorineen vedessä ja lisätä ne keittoon puolikkaina.

2. Paista sienet öljyssä.

3. Kaada uppomunien keittoliemi takaisin liemikattilaan. Lisää mausteet, nuudelit ja kasvikset kiehuvaan liemeen. Keitä, kunnes nuudelit kypsyvät.

4. Aseta kunkin ruokailijan liemikulhoon puolikas rintafilee ja sieniä. Kauho liemi, nuudelit ja kasvikset päälle. Nuudelit voi tarjota myös erikseen.

Kokeile myös muita maukkaita broileriruokia:
Aasialaiset broilerinkoivet
Aasialainen kanasalaatti
Kanakeitto
Ruoka.fi: Broileriramen

Kuva: Riikka Hurri/OM-arkisto

08.02.2015
Kotiliesi
  • 1