Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Ranskalainen jouluhalko

Ranskalainen jouluhalko on juhla-asuun pukeutunut kääretorttu. Se päättää makeasti jouluaterian. Ranskalaisen jouluhalon koristelussa voi käyttää mielikuvitusta, tässä koristelussa on jäljitelty klassisesti oksakuviointia.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Ranskalainen jouluhalko

  • 4 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 2 rkl perunajauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • noin 2 dl aprikoosi- tai viikunahilloa

Täyte ja kuorrutus

  • 200 g tummaa suklaata
  • ½ dl kuohukermaa
  • 350 g kastanjasosetta tai Nutella-pähkinätahnaa
  • 250 g mascarponea tai 200 g tuorejuustoa

Valmistusohje

Ranskalainen jouluhalko leivotaan, täytetään ja kuorrutetaan näin:

1. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet. Lisää siivilän läpi seuloen kananmuna-sokerivaahdon joukkoon jauhoseos ja kaada taikina pellille. Paista kääretorttutaikinaa kymmenisen minuuttia 225 asteisessa uunissa..

2. Mittaa kerma kattilaan. Kuumenna kerma ja sulata paloiteltu suklaa kermaan. Anna seoksen jäähtyä.

3. Kumoa torttulevy leivinpaperille. Anna hieman jäähtyä ja sivele torttupohjalle hilloa.

4. Sekoita täytteen ainekset ja sivele osa täytteestä torttulevylle. Kierrä levy kääröksi, leikkaa päistä pari palaa ja aseta ne oksantyngiksi tortun kylkeen. Kuorruta ja koristele ranskalainen jouluhalko mieleiseksi ja säilytä jääkaapissa.

Kokeile myös muita ihania joululeivonnaisia: Pähkinäinen jouluhalko Suklaacharlotta Valkosuklainen karpalokakku

Lue myös Anna.fi: Suklaa-mascarpone- eli ballerinakakku

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Ranskalainen jouluhalko

Sinun täytyy kommentoidaksesi.