Ranskalainen jouluhalko
Ranskalainen jouluhalko on juhla-asuun pukeutunut kääretorttu. Se päättää makeasti jouluaterian. Ranskalaisen jouluhalon koristelussa voi käyttää mielikuvitusta, tässä koristelussa on jäljitelty klassisesti oksakuviointia.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Ranskalainen jouluhalko
- 4 kananmunaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- ½ dl kaakaojauhetta
- 2 rkl perunajauhoa
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- noin 2 dl aprikoosi- tai viikunahilloa
Täyte ja kuorrutus
- 200 g tummaa suklaata
- ½ dl kuohukermaa
- 350 g kastanjasosetta tai Nutella-pähkinätahnaa
- 250 g mascarponea tai 200 g tuorejuustoa
Valmistusohje
Ranskalainen jouluhalko leivotaan, täytetään ja kuorrutetaan näin:
1. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet. Lisää siivilän läpi seuloen kananmuna-sokerivaahdon joukkoon jauhoseos ja kaada taikina pellille. Paista kääretorttutaikinaa kymmenisen minuuttia 225 asteisessa uunissa..
2. Mittaa kerma kattilaan. Kuumenna kerma ja sulata paloiteltu suklaa kermaan. Anna seoksen jäähtyä.
3. Kumoa torttulevy leivinpaperille. Anna hieman jäähtyä ja sivele torttupohjalle hilloa.
4. Sekoita täytteen ainekset ja sivele osa täytteestä torttulevylle. Kierrä levy kääröksi, leikkaa päistä pari palaa ja aseta ne oksantyngiksi tortun kylkeen. Kuorruta ja koristele ranskalainen jouluhalko mieleiseksi ja säilytä jääkaapissa.
Kokeile myös muita ihania joululeivonnaisia: Pähkinäinen jouluhalko Suklaacharlotta Valkosuklainen karpalokakku
Lue myös Anna.fi: Suklaa-mascarpone- eli ballerinakakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ranskalainen jouluhalko