Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Ranskalainen raparperitorttu

Ranskalainen raparperitorttu saa hienostuneen makunsa sitruunamehusta ja ripauksesta kanelia. Tarjoa raparperitorttu vaniljakastikkeen kanssa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Ranskalainen raparperitorttu

  • 150 g voita tai margariinia
  • 1 2/3 dl sokeria
  • 3.5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 3 kananmunaa
  • 1 sitruuna (tai appelsiini)
  • 4 rkl maitoa
  • 600 g raparperia (1 l kuutioina)
  • 2-3 dl sokeria
  • 1 tl kanelia

Valmistusohje

Ranskalainen raparperitorttu valmistuu näin:

  1. Vaahdota rasva ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja vatkaa kananmunat kevyesti ja lisää vuorotellen jauhojen kanssa rasvavaahtoon. Lisää hyvinpestyn sitruunan raastettu kuori, sitruunan mehu ja maito nopeasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun, tasapohjaiseen pyöreään vuokaan (halkaisija noin 25 cm) tai leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan, jossa taikina voi kohota ainakin kaksinkertaiseksi.
  2. Pese ja paloittele raparperit.Sekoita joukkoon sokeri ja kaneli ja ripottele raparperipalaset taikinan päälle. Raparperia saa olla runsaasti, sillä osa vajoaa kypsymisen aikana taikinan sisään.
  3. Paista 190-asteessa noin 45 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmeitä ja kakku alkaa irrota vuoan reunoista.
  4. Seulo leivonnaisen pinnalle tomusokeria juuri ennen tarjoamista.  Ranskalainen raparperitorttu maistuu haaleana tai jäähtyneenä jäätelön, kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa.

Vinkki: Kaksinkertaisesta annoksesta tulee uunipannun kokonainen piirakka.

Katso lisää raparperitorttujen ja -piirakoiden reesptejä: Raparperipiirakka on kauden odotetuin herkku – valitse Kotilieden hittiresepteistä oma suosikkisi

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Raparperi avaa kesän satokauden


Kommentoi

Kommentoi juttua: Ranskalainen raparperitorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.