Raparperi-aprikoosimarmeladi
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
- 2 kg raparperia
- 250 g tuoreita aprikooseja
- 1.5 kg hillosokeria
- 0.5 dl juoksevaa hunajaa
- 1 nippu tuoretta minttua
Valmistusohje
Ohjeella valmistat noin 2 litraa raparperi-aprikoosimarmeladia
1. Puhdista raparperit ja pilko kattilaan. Pese aprikoosit, halkaise ja poista kivet. Laita kattilaan hillosokerin kanssa. Sekoita ainekset ja kuumenna hiljalleen kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia välillä sekoittaen.
2. Soseuta ainekset kevyesti sauvasekoittimella. Anna marmeladin jäähtyä 15 minuuttia. Sekoita joukkoon hunaja ja hienoksi silputtu minttu. Sekoita ainekset. Laita raparperi-aprikoosimarmeladi kuumiin, puhtaisiin lasipurkkeihin tai pakasta.
Resepti: Riitta Alaluusua, Sodankylä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Raparperi-aprikoosimarmeladi