Raparperi-karviaistorttu
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 11 annosta
Ainekset
- 2 annosta pähkinätaikinaa
täyte:
- 500 g raparperia
- 1 dl sokeria
- 2 rkl vettä
- 500 g karviaisia
- 2 tl kanelia
- 1 tl inkivääriä
- 1 sitruunan mehu
- 3 rkl korppujauhetta
Valmistusohje
Pähkinätaikinan ohje löytyy täältä.
1. Valmista ensin täyte. Kuori paksuimmat raparperin varret ja pilko ne paloiksi. Nosta kattilaan sokerin ja veden kanssa. Kiehauta ainekset kattilassa. Nosta liedeltä ja lisää karviaiset, mausteet ja korppujauhe. Anna täytteen jäähtyä jääkaappikylmäksi.
2. Kauli kaksi kolmasosaa taikinasta halkaisijaltaan noin 26-senttisen, syväpohjaisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Painele taikinapohjaan haarukalla reikiä. Nosta leivinpaperilevy päälle ja täytä esimerkiksi kuivatuilla herneillä. Paista pohjaa 200-asteisen uunin alatasossa ensin 10 minuuttia. Poista herneet ja paperi ja paista vielä 3-4 minuuttia. Nosta piirakkapohja uunista. Valuta täyte vuokaan.
3. Kauli loppu taikinasta piirakan kokoiseksi ympyräksi ja nosta kaulinta apuna käyttäen piirakan päälle. Painele varovaisesti reunoja hieman syvemmälle. Tee veitsellä ristiviilto piirakan pinnalle, jotta ylimääräinen kosteus pääsee haihtumaan.
4. Paista piirakkaa vielä noin 30 minuuttia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Raparperi-karviaistorttu