Raparperi-mansikkasangria
Poreileva raparperimansikkasangria on raikas, alkoholiton kesäjuoma. Limetti raikastaa juoman ja vaniljatanko tuo juomaan pyöreyttä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Vegaaninen
Ainekset
Raparperi-mansikkasangria:
- 1 vaniljatanko
- 1 dl sokeria
- 1 dl vettä
- 4-5 raparperinvartta
- 1 limetti
- 250 g mansikoita
- 4 rkl vahvaa mansikkamehutiivistettä
- 1 l alkoholitonta mansikkasiideriä
Valmistusohje
1. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kattilaan. Lisää sokeri ja vesi. Anna seoksen kiehua muutama minuutti. Sammuta liesi.
2. Lisää kattilaan paloitellut raparperit. Peitä kannella ja anna hautua 5 minuuttia. Jäähdytä seos huolellisesti.
3. Pese ja viipaloi limetti. Paloittele mansikat.
4. Kaada jäähtynyt raparperiseos lasikannuun limettiviipaleiden, mansikkapalojen ja mansikkamehun kanssa. Anna raparperi-mansikkasangrian maustua viileässä. Kaada juuri ennen tarjoilua juoman joukkoon jäähdytetty siideri.
Katso myös: Raparperi-Kir
Lue myös: Ammattilaisen vinkit: Näin teet kesän raikkaimman boolin!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Raparperi-mansikkasangria