Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Raparperihillo

Raikas raparperihillo saa ihanan maun kanelitangosta. Tarjoa raparperihillo lettujen, paahtoleivän tai pannukakun kanssa. Se sopii myös muihin makeisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
50  annosta

Ainekset

Raparperihillo:

  • 1 kg raparperipaloja
  • ½ dl vettä
  • 500 g hillosokeria
  • 1 kanelitanko

Valmistusohje

Raparperihillo valmistuu helposti näin:

1. Huuhdo ja paloittele raparperit.

2. Kaada vesi, raparperipalat ja hillosokeri kattilaan. Sekoita höyryävää seosta. Lisää kanelitanko ja kiehauta ainekset.

3. Keitä kevyesti poreillen 10–15 minuuttia, kunnes raparperipalat alkavat hajota.  Sekoita raparperihilloa välillä. Kuori vaahto ja poista kanelitanko. Jäähdytä raparperihilloa noin 15 minuuttia.

4. Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin, sulje purkit huolellisesti. Säilytä raparperihillo mieluiten viileässä. Nauti hillosta pannukakkujen ja muurinpohjalettujen kanssa.

Vinkki: Jäikö hillo löysäksi? Muista aktivoida hillosokeri – onnistuminen on minuuteista kiinni

Lue myös Anna.fi: Näin teet kirpeän raikkaan raparperi-sitruunahillokkeen


Kommentoi

Kommentoi juttua: Raparperihillo

Maj-lis

Raparperihilloreseptistä puuttuu veden määrä, vai pitäääkö itse kokeilla sopivaa.

Kesäterveisin
nimimerkki tein jo hyvää mehua

Lukenut oikein

Reseptissä lukee selvästi 1 / 2 dl vettä .

Kotiliesi Toimitus

Hei. Tähän määrään tarvitaan vain tilkka vettä.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.