Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Raparperikeikauskakku ja mantelikerma

Raparperikeikauskakku ja mantelikerma on alkukesän kahvikutsujen vastustamaton herkkupari. Herkullinen keikauskakku syntyy nuorista raparperinvarsista ja mantelikerma saa makua mantelimassasta.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Raparperikeikauskakku:

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 ½ dl sokeria
  • 100 g voita tai margariinia
  • 3 kananmunaa

Täyte

  • 6 raparperinvartta
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl voita tai margariinia

Mantelikerma

  • 2 dl kuohukermaa
  • 25 g mantelimassaa

Valmistusohje

1. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja sokeri keskenään. Nypi rasva joukkoon. Sekoita munat yksitellen huolella välillä sekoittaen.

2. Huuhtele ja paloittele rapar-perit. Nosta palat kattilaan sokerin ja rasvan kanssa. Sekoita, kunnes ainekset kiehahtavat ja raparperit hieman mehustuvat.

3. Vuoraa leivinpaperilla halkaisijaltaan noin 24 cm:n irtopohja-kakkuvuoka. Levitä raparperiseos tasaisesti ensin vuoan pohjalle. Lusikoi taikina tasaisesti päälle ja tasoita taikinan pintaa hieman kostutetulla lusikalla.

4. Paista raparperikakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Nosta hetkeksi jäähtymään ritilälle. Kumoa raparperikakku tarjoiluvadille ja poista paperit. Anna raparperikeikauskakun jäähtyä kunnolla.

5. Nosta mantelimassa hetkeksi pakastimeen. Vaahdota kerma ja raasta joukkoon kylmä mantelimassa. Sekoita kevyesti. Tarjoile mantelikerma raparperikeikauskakun kera.

Katso myös: Raparperipiirakka on kauden odotetuin herkku – valitse Kotilieden hittiresepteistä oma suosikkisi

Anna.fi/ruoka: Vanilja-raparperipiirakka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Raparperikeikauskakku ja mantelikerma

Sinun täytyy kommentoidaksesi.