Raparperikiisseli
Nostalginen raparperikiisseli sopii kesäjuhlien jälkiruoaksi, kun tarjoat sen kermavaahtonokareen kanssa. Voit maustaa kermavaahdon vaikkapa vaniljajauheella tai -sokerilla. Jos haluat kiisselistä entistä juhlavamman, tarjoa se kermavaahdolla notkistetun mascarpone-juuston kanssa. Annoksen voi koristella vielä tuoreilla mansikoilla.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Raparperikiisseli:
- 250 g (5 dl) paloiteltua raparperia
- 1 l vettä
- 1 dl sokeria
- 4-5 rkl perunatärkkelystä, perunajauhoja
- 2 dl raparperi- tai mansikkamehua
koristeluun:
- 1-2 dl kermaa
Valmistusohje
Raparperikiisseli syntyy näin helposti.
Huuhtele, kuori ja paloittele raparperinvarret. Voit jättää raparperit myös kuorimatta. Kiehauta vesi kattilassa sokerin kanssa. Nosta raparperit kattilaan ja keitä, kunnes ne hajoavat, aikaa kuluu noin 10 minuuttia.
Valmista suurus sekoittamalla perunajauhot 2 desilitraan kylmää mehua. Nosta kattila liedeltä ja lisää suurus ohuena nauhana raparperikiisselin joukkoon samalla sekoittaen.
Anna raparperikiisselin vielä kiehahtaa. Sirota kiisselin pintaa hieman sokeria kuortumisen estämiseksi. Anna kiisselin jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua. Vatkaa kerma vaahdoksi ja koristele raparperikiisseli vaahtonokareilla.
Lue myös: Raparperipitko, keikauskakku ja 5 muuta raparperiherkkua
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Raparperi avaa kesän satokauden
Kommentoi
Kommentoi juttua: Raparperikiisseli