Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Raparperilikööri

Raikas raparperi‑likööri on maustettu vaniljalla. Voit pehmentää makua vaihtamalla puolet raparperista mansikoihin.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Raparperilikööri

  • 1 l ohuiksi paloiksi leikattuja nuoria raparperin varsia
  • 8 dl vodkaa
  • vaniljatanko
  • 3-4 dl vaaleaa siirappia

Valmistusohje

 

Tällä ohjeella valmistat noin 1 litran raparperilikööriä.

1. Lado viipaloitu raparperi kannelliseen lasitölkkiin. Nuorista, vasta nousseista varsista tulee kaunein väri. Kaada päälle kirkasta viinaa. Ravistele tölkkiä, jotta neste sekoittuu raparperipaloihin.

2. Anna maustua kaksi viikkoa. Lisää halkaistu vaniljatanko ja seisota toiset kaksi viikkoa.

3. Siivilöi sisältö harsokankaalla vuoratun siivilän läpi. Lisää likööriin siirappia maun mukaan.

4. Anna raparperiliköörin valmistua pimeässä ja viileässä paikassa vähintään neljä viikkoa,  jotta maut ehtivät kehittyä.

Lue myös: Sorbus-likööri Marttojen ohjeella


Kommentoi

Kommentoi juttua: Raparperilikööri

Sinun täytyy kommentoidaksesi.