Raparperimuffinssit
Raparperimuffinsit raikastetaan raparperisoseella ja kuorrutetaan vaaleanpunaiseksi värjätyllä tomusokerilla.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
Ainekset
Raparperimuffinssit:
- 3 dl rapaperipaloja
- 2 rkl sokeria
Muruseos:
- 75 g kylmää voita
- 2 dl kaurahiutaleita
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl sokeria
Taikina:
- 100 g voita
- 2 dl maitoa
- 2 munaa
- 1.5 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl kanelia
- ripaus suolaa
Juustokuorrute:
- 50 g pehmeää voita
- 75 g tuorejuustoa
- 3 dl tomusokeria
Valmistusohje
1. Sekoita pieniksi kuutioiksi paloiteltu raparperi ja sokeri. Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Lado muffinssivuoat pellille. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kaneli ja suola. Sulata voi ja lisää joukkoon maito.
2. Tee raparperimuffinssien päälle ripoteltava muruseos. Paloittele voi ja nypi se kaurahiutaleiden, jauhon ja sokerin kera muruiseksi.
3. Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon maitoinen voisula ja jauhoseos. Sekoita taikinaan lopuksi sokeroidut raparperipalat. Täytä 2⁄3 vuokien vetoisuudesta taikinalla. Ripottele muruseos taikinan pinnalle ja paista raparperimuffinsseja 175 asteessa noin 20 minuuttia.
4. Raparperimuffinssit voi valmistaa myös ilman murukuorrutusta ja tarjota sellaisenaan tai kuppikakkujen tapaan tuorejuustoseoksella päällystettyinä. Sekoita pehmeä voi, huoneenlämmin tuorejuusto ja tomusokeri tasaiseksi kuorrutteeksi. Levitä seos lusikalla tai pursota jäähtyneiden muffinssien päälle. Korista kuorrutetut raparperimuffinssit syötävillä kukilla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Raparperimuffinssit