Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Raparperimuffinssit

Raparperimuffinsit raikastetaan raparperisoseella ja kuorrutetaan vaaleanpunaiseksi värjätyllä tomusokerilla.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Raparperimuffinssit:

  • 3 dl rapaperipaloja
  • 2 rkl sokeria

Muruseos:

  • 75 g kylmää voita
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria

Taikina:

  • 100 g voita
  • 2 dl maitoa
  • 2 munaa
  • 1.5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia
  • ripaus suolaa

Juustokuorrute:

  • 50 g pehmeää voita
  • 75 g tuorejuustoa
  • 3 dl tomusokeria

Valmistusohje

1. Sekoita pieniksi kuutioiksi paloiteltu raparperi ja sokeri. Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Lado muffinssivuoat pellille. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kaneli ja suola. Sulata voi ja lisää joukkoon maito.

2. Tee raparperimuffinssien päälle ripoteltava muruseos. Paloittele voi ja nypi se kaurahiutaleiden, jauhon ja sokerin kera muruiseksi.

3. Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon maitoinen voisula ja jauhoseos. Sekoita taikinaan lopuksi sokeroidut raparperipalat. Täytä 2⁄3 vuokien vetoisuudesta taikinalla. Ripottele muruseos taikinan pinnalle ja paista raparperimuffinsseja 175 asteessa noin 20 minuuttia.

4. Raparperimuffinssit voi valmistaa myös ilman murukuorrutusta ja tarjota sellaisenaan tai kuppikakkujen tapaan tuorejuustoseoksella päällystettyinä. Sekoita pehmeä voi, huoneenlämmin tuorejuusto ja tomusokeri tasaiseksi kuorrutteeksi. Levitä seos lusikalla tai pursota jäähtyneiden muffinssien päälle. Korista kuorrutetut raparperimuffinssit syötävillä kukilla.

Lue myös: Riittoisa raparperi, katso helpot ohjeet!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Raparperimuffinssit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.