Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Rapeat nekkupiparit

Lapsiperheen joulu alkaa piparitalkoista, kun keittiöstä tulvii kotiin makean mausteinen tuoksu.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
120  annosta

Ainekset

Nekkupiparit:

  • 2 dl siirappia
  • 3 ½ dl tummaa kidesokeria
  • 3 tl inkivääriä
  • 3 tl neilikkaa
  • 3 tl pomeranssinkuorta
  • 3 tl kanelia
  • 300 g voita
  • 3 munaa
  • 750 g vehnäjauhoja
  • 3 tl ruokasoodaa

Valmistusohje

  1. Mittaa siirappi, voi, sokeri ja mausteet kattilaan. Kiehauta ainekset. Jäähdytä seos viileässä vatkaamalla.
  2. Lisää kevyesti vatkatut munat hyvin sekoittaen siirappiseokseen. Sekoita jauhot ja sooda keskenään. Seulo jauhot siivilän läpi joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan tasaantua viileässä seuraavaan päivään.
  3. Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä ohueksi taikinaksi ja leivo piparkakuiksi. Paista piparit 200-asteisessa uunissa kauniin ruskeiksi. Jäähdytä tasaisella alustalla.

Katso myös: Kuorrutus kruunaa piparkakun


Kommentoi

Kommentoi juttua: Rapeat nekkupiparit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.