Rapeat nekkupiparit
Lapsiperheen joulu alkaa piparitalkoista, kun keittiöstä tulvii kotiin makean mausteinen tuoksu.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 120 annosta
Ainekset
Nekkupiparit:
- 2 dl siirappia
- 3 ½ dl tummaa kidesokeria
- 3 tl inkivääriä
- 3 tl neilikkaa
- 3 tl pomeranssinkuorta
- 3 tl kanelia
- 300 g voita
- 3 munaa
- 750 g vehnäjauhoja
- 3 tl ruokasoodaa
Valmistusohje
- Mittaa siirappi, voi, sokeri ja mausteet kattilaan. Kiehauta ainekset. Jäähdytä seos viileässä vatkaamalla.
- Lisää kevyesti vatkatut munat hyvin sekoittaen siirappiseokseen. Sekoita jauhot ja sooda keskenään. Seulo jauhot siivilän läpi joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan tasaantua viileässä seuraavaan päivään.
- Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä ohueksi taikinaksi ja leivo piparkakuiksi. Paista piparit 200-asteisessa uunissa kauniin ruskeiksi. Jäähdytä tasaisella alustalla.
Katso myös: Kuorrutus kruunaa piparkakun
Kommentoi
Kommentoi juttua: Rapeat nekkupiparit