Reseptit

Rapeat patongit

Ainekset

  • 6 dl haaleaa vettä
  • 25 g hiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 13 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

Rapeat patongit
  1. Murenna hiiva kulhoon. Lisää suola ja vähän vettä. Sekoita ja lisää loppu vesi.
  2. Lisää jauhot ja sekoita. Peitä kulho ja nostata 2 tuntia.
  3. Kuumenna uuni 250-275 asteeseen. Kaada kohonnut taikina hyvin jauhotetulle leivinpöydälle, mutta älä vaivaa taikinaa!
  4. Leikkaa taikina terävällä veitsellä kolmeen osaan ja muotoile palat pitkulaisiksi, pellin pituisiksi patongeiksi.
  5. Jauhota leipiä hiukan, kierrä ne spiraalille ja nosta voidellulla leivinpaperilla suojatulle pellille. Tee patonkeihin viillot terävällä veitsellä ja kohota 10-15 minuuttia.
  6. Paista patonkeja noin 15 minuuttia, alenna lämpöä 150 asteeseen ja paista vielä 15-20 minuuttia.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Rapeat patongit

tyytyväinen leipuri

Missä se patonki ohje, jossa ensin tehtiin raski? Ja kylmää vettä käytettiin. Se ohje toimi hyvin, mutta en löydä sitä.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.