Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Rapsakka salaatti

Rapsakka salaatti houkuttelee väreillään. rapsakan itusalaatin päälle pirskotetaan aromikasta porkkana-kastiketta.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Rapsakka salaatti

  • 1 kpl porkkana
  • 1 pala (200 g) retikkaa
  • 1 kpl keltainen paprika
  • 1 ruukku vesikrassia
  • 50 g sinimailasen ituja

Porkkanakastike:

  • 1 rkl porkkanatäysmehua
  • 1 rkl limettimehua
  • 1 tl seesamiöljyä
  • 2 tl makeaa chilikastiketta
  • 1 ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Rapsakka salaatti valmistuu näin:

Rapsakka salaatti eli itusalaatti maistuu monen ruoan kanssa.

1. Kuori porkkana ja retikka. Leikkaa ne ohuen ohuiksi tikkumaisiksi suikaleiksi. Halkaise paprika ja poista kanta ja sisukset. Leikkaa paprika ohuen ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele vesikrassi ja idut.

2. Sekoita salaatin ainekset kulhossa keskenään ja asettele tarjoiluvadille kekoon.

3. Sekoita kastikkeet ainekset keskenään ja valuta kastike lopuksi salaatin joukkoon.

Katso myös: Vihersalaatti – näillä nerokkailla nikseillä kokkaat maukkaan salaatin 

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Salaatti x 7


Kommentoi

Kommentoi juttua: Rapsakka salaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.