Reseptit

Rapupallerot

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • 2 dl sushiriisiä
  • 2.5 dl vettä

Mausteliemi:

  • 3 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria

Pallerot:

  • riisiseos
  • 500 g katkarapuja
  • 1 rkl thaimaalaista kalakastiketta
  • 2 kananmunaa
  • 1 rkl maissitärkkelysjauhoa

paistamiseen:

  • 1 l öljyä

Valmistusohje

Rapupallerot

1. Huuhtele riisi huolellisesti moneen kertaan kylmällä vedellä. Pane riisi syvään kattilaan ja lisää vesi. Anna riisin seistä kylmässä vedessä noin 15 minuuttia. Peitä kannella ja kuumenna lieden suurimmalla teholla, kunnes riisi alkaa kiehua. Käännä lämpö pienimmälle teholle ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Katkaise lämpö ja hauduta riisiä vielä 10 minuuttia. Siirrä riisi suureen kulhoon.

2. Kiehauta ja jäähdytä mausteliemi. Kaada liemi riisin joukkoon ja sekoita leikkaavin liikkein. Jäähdytä riisi viuhkalla tai pyyhkeellä tuulettaen.

3. Sekoita joukkoon paloitellut katkaravut, kalakastike ja maissijauhon kanssa sekoitetut munat. Sekoita taikina ja muovaa siitä kahdella lusikalla pyöryköitä. Paista kuumassa öljyssä. Nosta valmiit pallerot valumaan talouspaperin päälle. Tarjoa soijakastikkeen, wasabin ja inkiväärilastujen kanssa.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Rapupallerot

Sinun täytyy kommentoidaksesi.