Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Rapuvartaat jättikatkaravuista

Jättikatkaravuista tehdyt rapuvartaat grillataan nopeasti ja pudotetaan lopuksi mausteiseen liemeen. Mausteiset rapuvartaat tarjotaan raikkaalla salaattipedillä ja päälle puristetaan sitruunamehua.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Rapuvartaat jättikatkaravuista:

  • 500 g jättikatkarapua

Kastike:

  • 0.5 dl sitruunanmakuista öljyä
  • 1 tl makeaa chilikastiketta
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 tl sitruunaruohotahnaa
  • 1 tl inkivääritahnaa
  • tuoretta korianteria
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 tl ruokosokeria
  • 2 tl thaimaalaista kalakastiketta
  • mustapippuria myllystä
  • 1 limetin mehu ja raasttetu kuori

Valmistusohje

1. Sulata jättikatkaravut. Sekoita kastikeainekset.

2. Grillaa jättikatkaravut vartaissa grillissä, grillikivellä tai parilassa. Irrota katkaravut ja anna niiden maustua mausteliemessä noin 10 minuuttia.

Lue myös: Grillivartaat syödään sormin


Kommentoi

Kommentoi juttua: Rapuvartaat jättikatkaravuista

Sinun täytyy kommentoidaksesi.