Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Rehevä juureskeitto

Lipstikka tuo keittoruokien liemiin aromikkaan maun. Korvaa sillä ruoanlaitossa suola ja liemikuutiot.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 500 g kiinteää perunaa
  • 300 g porkkanaa
  • 200 g juuriselleriä
  • 1 iso sipuli
  • 2 rkl öljyä
  • 1.2 l vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 1 laakerinlehti

pinnalle:

  • persiljaa

Valmistusohje

Rehevä juureskeitto

1. Leikkaa kuoritut perunat kuutioiksi, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta. Kuori porkkanat ja juuriselleri ja leikkaa kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja kääntele ensin tovi sipuleita. Lisää kasvikset ja anna pehmentyä.

3. Lisää vesi, liemikuutiot ja laakerinlehti ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä.

4. Ripottele juureskeiton pinnalle runsaasti tuoretta persiljaa.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Rehevä juureskeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.