Mustikkakakku
Riittoisaa mustikkapiirakkaa valmistuu kerralla koko pellillinen. Voit käyttää myös pakastemustikoita, kun pyöräytät ne ensin perunajauhoissa. Lisänä maistuu vaniljakastike.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Kasvis
Ainekset
Mustikkakakku
- 4 munaa
- 2 ½ dl sokeria
- 2 ½ dl öljyä tai juoksevaa rasvaa
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl ruisjauhoja
- 4 tl leivinjauhetta
- 1 l mustikoita
Mustikkakakku, pinnalle
- tomusokeria
Valmistusohje
Mustikkakakku leivotaan helposti näin:
1. Sekoita leivinjauhe, vehnä- ja ruisjauhot keskenään. Kuumenna uuni 200 -asteeseen ja vuoraa uunipannu leivinpaperilla.
2. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon öljy ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää taikinaan mustikat ja levitä seos uunipannulle.
3. Paista mustikkakakku 200-asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja seulo pinnalle tomusokeria.
Lue myös: Kesän paras mustikkakakku on mehevä ja maukas – katso helppo ohje!
Lue myös Anna.fi: Perinteinen mustikkapiirakka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mustikkakakku
Tästä tuli oudon kuivaa ja ”sahajauhoista”. Voiko olla että ohjeessa pitäisi olla lisäksi jotain nestettä? Katsoin, että muissa samantapaisissa oli yleensä 1-2 dl maitoa.
Hei, nyt voi olla, että ohjeesta on tosiaan jäänyt neste pois. Testaamme sen vielä toimituksessa ja palaan oikean ohjeen kanssa asiaan. Pahoittelen virhettä ja korjaamme sen pikapuoliin.