Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mustikkakakku

Riittoisaa mustikkapiirakkaa valmistuu kerralla koko pellillinen. Voit käyttää myös pakastemustikoita, kun pyöräytät ne ensin perunajauhoissa. Lisänä maistuu vaniljakastike.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Mustikkakakku

  • 4 munaa
  • 2 ½ dl sokeria
  • 2 ½ dl öljyä tai juoksevaa rasvaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 4 tl leivinjauhetta
  • 1 l mustikoita

Mustikkakakku, pinnalle

  • tomusokeria

Valmistusohje

Mustikkakakku leivotaan helposti näin:

1. Sekoita leivinjauhe, vehnä- ja ruisjauhot keskenään. Kuumenna uuni 200 -asteeseen ja vuoraa uunipannu leivinpaperilla.

2. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon öljy ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää taikinaan mustikat ja levitä seos uunipannulle.

3. Paista mustikkakakku 200-asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja seulo pinnalle tomusokeria.

Lue myös: Kesän paras mustikkakakku on mehevä ja maukas – katso helppo ohje!

Lue myös Anna.fi: Perinteinen mustikkapiirakka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mustikkakakku

Tuulia

Tästä tuli oudon kuivaa ja ”sahajauhoista”. Voiko olla että ohjeessa pitäisi olla lisäksi jotain nestettä? Katsoin, että muissa samantapaisissa oli yleensä 1-2 dl maitoa.

Kotilieden ruokatoimitus

Hei, nyt voi olla, että ohjeesta on tosiaan jäänyt neste pois. Testaamme sen vielä toimituksessa ja palaan oikean ohjeen kanssa asiaan. Pahoittelen virhettä ja korjaamme sen pikapuoliin.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.