Reseptit

Rommikirsikkakakku

Ainekset

  • 200 g voita tai margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 0.5 dl tummaa rommia tai kirsikkalikööriä
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 4.5 dl vehnäjauhoja
  • 1 prk (150g) ranskankermaa
  • 1 tlk (2dl) kirsikoita rommiliemessä
  • noin 1 dl kirsikkahilloa

Kakkuvuoan leivitykseen:

  • margariinia tai voita
  • korppujauhoja

päälle:

  • 2 dl tomusokeria
  • noin 1 rkl säilykekirsikoiden rommilientä
  • sokeroituja kirsikoita

Valmistusohje

Rommikirsikkakakku

  • noin 30 viipaletta
  • valmistusaika noin 1,5 tuntia

1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.
2. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja alkoholi. Sekoitakuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet ja ranskankerma vuorotellen taikinaan muutamassa erässä.
3. Valuta kirsikoiden rommiliemi talteen. Paloittele kirsikat ja sekoita varovasti taikinan joukkoon.
4. Kaada puolet taikinasta vuokaan ja lusikoi päälle kirsikkahilloa. Levitä loput taikinasta vuokaan, tasoita pinta ja paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 40-50 minuuttia.
5. Anna jäähtyä vuoassa muutaman minuutin ajan ja kumoa sitten sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä.
6. Sekoita tomusokerin joukkoon rommilientä ja koristele kakku kuorrutuksella. Asettele sokerikuorrutuksen päälle sokeroituja kirsikoita ennen kuin kuorrute jähmettyy.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Rommikirsikkakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.