Reseptit

Rosmariini-palsternakkaleipä

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
2  annosta

Ainekset

  • 5 dl vettä
  • 2 rkl hunajaa
  • 50 g hiivaa
  • 1 palsternakka (200 g)
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 2-3 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
  • 2 tl suolaa
  • 6 dl hiivaleipäjauhoja
  • 6-8 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl öljyä

koristeluun:

  • tuoretta rosmariinia
  • 100 g palsternakkaa

Valmistusohje

Rosmariini-palsternakkaleipä

1. Liuota hunaja ja hiiva kädenlämpöiseen veteen. Kuori ja raasta palsternakka, lisää hiiva-vesiseokseen. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää valkosipulit ja rosmariini sekä suola. Alusta joukkoon jauhot. Anna taikinan kohota.
2. Jaa taikina kahtia ja muotoile pitkänomaisiksi pötköiksi. Kääräise pötköt solmuiksi ja nosta leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota.
3. Voitele leivät vedellä ja ripottele päälle tuoreita rosmariininlehtiä. Kuori palsternakka ja vuole ohuiksi lastuiksi kuorimaveitsellä tai juustohöylällä. Ripottele palsternakkalastuja leipien päälle.
4. Paista leipiä uunissa 175 asteessa noin 30 minuuttia.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Rosmariini-palsternakkaleipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.