Reseptit

Rosmariinileipä

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

  • 2.5 dl vettä
  • 0.5 dl öljyä
  • puoli pussia kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl spelttijauhoja
  • 5 dl vehnäjauhoja

pinnalle:

  • öljyä
  • karkeaa suolaa myllystä
  • tai parmesaaniraastetta
  • tuoretta rosmariinia
  • tai kuivattua rosmariinia

Valmistusohje

Rosmariinileipä

 

  1. Kuumenna vesi hieman kädenlämpöä kuumemmaksi. Lisää öljy veden joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos nesteen joukkoon ja alusta pehmeä taikina. Painele taikina voideltuun uunivuokaan ja anna kohota puolisen tuntia.
  2. Sivele leivän pinta öljyllä. Rouhi pinnalle suolaa tai ripota parmesaania. Riivi rosmariinin lehtiä päälle ja paista leipää 200-asteisessa unissa noin 20 minuuttia.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Rosmariinileipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.