Reseptit

Rosmariinisiika

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • noin 1,2 kg siikaa tai lohta
  • 50 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • ½ sitruunan mehu
  • (0,5 tl lime-chilimausteseosta)
  • 2 rosmariinin oksaa

Valmistusohje

Rosmariinisiika

1. Suomusta siika ja leikkaa kylkiin muutama viilto veitsen terällä. Tasoita vatsanahan liepeitä saksilla.

2. Sekoita sitruunan kuori ja mehu, suola ja pippuri sekä lime-chilimauste huoneenlämpöiseen voihin. Sivele kalan vatsaontelo ja selkä maustevoilla. Täytä vatsaontelo rosmariinin oksilla.

3. Aseta kala uunivuokaan tai pellille vatsa alaspäin kaarevaan asentoon. Tue asento folio- tai leivinpaperikääreillä tai uunikestäville kipoilla. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Rosmariinisiika

Sinun täytyy kommentoidaksesi.