Rosmariinisiika
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
- noin 1,2 kg siikaa tai lohta
- 50 g huoneenlämpöistä voita
- 1 tl suolaa
- rouhittua mustapippuria
- 1 sitruunan raastettu kuori
- ½ sitruunan mehu
- (0,5 tl lime-chilimausteseosta)
- 2 rosmariinin oksaa
Valmistusohje
1. Suomusta siika ja leikkaa kylkiin muutama viilto veitsen terällä. Tasoita vatsanahan liepeitä saksilla.
2. Sekoita sitruunan kuori ja mehu, suola ja pippuri sekä lime-chilimauste huoneenlämpöiseen voihin. Sivele kalan vatsaontelo ja selkä maustevoilla. Täytä vatsaontelo rosmariinin oksilla.
3. Aseta kala uunivuokaan tai pellille vatsa alaspäin kaarevaan asentoon. Tue asento folio- tai leivinpaperikääreillä tai uunikestäville kipoilla. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Rosmariinisiika