Rosollimalja ja sillikastike
Rosollin voi rakentaa annokseksi kauniiseen lasiin. Ranskankermasta ja punasipulista tehdyn kastikkeen voi tarjota erillisestä kulhosta, jolloin jokainen voi ottaa haluamansa määrän.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Rosollimalja:
- 2-4 keitettyä tai etikkaan säilöttyä punajuurta
- 2 keitettyä porkkanaa
- 2 herkkukurkkua
- 2 hapahkoa omenaa
- muutama viinisuolaheinän lehti
rosollin kastike:
- 2 dl ranskankermaa tai kermaviiliä
- 2 matjessillifilettä
- ½ punasipuli
Valmistusohje
1. Leikkaa kasvikset kuutioiksi ja lusikoi kerroksittain kauniisiin laseihin. Annokset voi koristella kurkku- ja omenaviipaleilla sekä viinisuolaheinän lehdillä. 2. Mittaa ranskankerma ja paloitellut sillifileet tehosekoittimeen ja pyöräytä kastikkeeksi. Sekoita kastikkeeseen puolikas hienoksi silputtu punasipuli.
Lue myös: Parhaat silliherkut
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Silli-tuorejuustopallot
Kommentoi
Kommentoi juttua: Rosollimalja ja sillikastike