Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Rosollimalja ja sillikastike

Rosollin voi rakentaa annokseksi kauniiseen lasiin. Ranskankermasta ja punasipulista tehdyn kastikkeen voi tarjota erillisestä kulhosta, jolloin jokainen voi ottaa haluamansa määrän.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Rosollimalja:

  • 2-4 keitettyä tai etikkaan säilöttyä punajuurta
  • 2 keitettyä porkkanaa
  • 2 herkkukurkkua
  • 2 hapahkoa omenaa
  • muutama viinisuolaheinän lehti

rosollin kastike:

  • 2 dl ranskankermaa tai kermaviiliä
  • 2 matjessillifilettä
  • ½ punasipuli

Valmistusohje

1. Leikkaa kasvikset kuutioiksi ja lusikoi kerroksittain kauniisiin laseihin. Annokset voi koristella kurkku- ja omenaviipaleilla sekä viinisuolaheinän lehdillä. 2. Mittaa ranskankerma ja paloitellut sillifileet tehosekoittimeen ja pyöräytä kastikkeeksi. Sekoita kastikkeeseen puolikas hienoksi silputtu punasipuli.

rosollimalja
Kun haluat tarjota rosollin juhlavasti, tee se maljaan. Kuva: Norman Ojanen

Lue myös: Parhaat silliherkut

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Silli-tuorejuustopallot


Kommentoi

Kommentoi juttua: Rosollimalja ja sillikastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.