Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Rucolakeitto

Tämä rucolakeitto on Kotilieden keittokilpailun parhaimmistoa. Rucolaa voi käyttää myös yrttien tapaan mausteena, kuten tässä keitossa. Peruna, palsternakka ja omena saavat rucolasta uuden tuttavuuden.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Rucolakeitto:

  • 4 perunaa
  • 1 omena
  • 1 palsternakka
  • pala purjoa
  • 1 sipuli
  • tilkka öljyä
  • 1 ruukku rucolaa
  • 50 g Kippari-savujuustoa
  • 5 dl kana- tai kasvislientä tai vettä
  • 1 dl kermaa
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • noin 1rkl sitruunamehua

Valmistusohje

 

1. Kuori perunat, omena ja palsternakka. Silppua sipulit. Kuullota purjo- ja sipulisilppua hetki öljyssä kattilassa. Lisää perunat, omenat ja palsternakka paloina. Kuullota hetki.

2. Lisää kanaliemi ja kypsennä juurekset pehmeiksi. Soseuta keitto.

3. Lisää rucola, jätä muutamia lehtiä koristeeksi annoksiin. Lisää paloiteltu Kippari-juusto, suolaa, pippuria ja sitruunamehua.

4. Kuumenna kiehuvaksi, jotta juusto sulaa, ja lisää kermaa. Soseuta keitto uudelleen. Tarkista maku.

5. Tarjoa vaikka krutonkien kanssa. Koristele annokset rucolan lehdillä.

Ohje: Terttu Laaksonen

Katso myös: Pakkaspäivien parhaat keitot


Kommentoi

Kommentoi juttua: Rucolakeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.