Reseptit

Ruis-piimäsämpylät

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

  • 2.5 dl piimää
  • 25 g hiivaa
  • 1 rkl siirappia
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl ruisjauhoja
  • 2 rkl öljyä
  • noin 4 dl hiivaleipävehnäjauhoja

Voiteluun

  • maitoa

Valmistusohje

Ruis-piimäsämpylät

1. Lämmitä piimä varoen joko kattilassa tai mikrossa kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja sekoita puuhaarukalla.

2. Lisää siirappi ja suola. Sekoita ruisjauhot huolellisesti vispaten joukkoon. Lisää öljy sekä hiivaleipävehnäjauhoja vähitellen. Alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä kaksinkertaiseksi.

3. Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja muotoile siitä sämpylöitä. Nosta sämpylät kohoamaan leivinpaperoidun uunipellin päälle 10 minuutiksi.

4. Voitele sämpylät maidolla ja paista 225-asteisessa uunin keskitasossa noin 12 minuuttia.

Vinkk:! Sämpylöitä kannattaa leipoa aina tuplamäärä. Valmiit leivonnaiset jäähdytetään, pakataan annospusseihin ja pakastetaan. Anna niiden joko sulaa rauhassa tai nosta tarjolle uunin kautta.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Ruis-piimäsämpylät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.