Reseptit

Ruisleipäsydämet ( noin. 80 kpl)

Ainekset

Juuri:

  • 8 dl lämmintä vettä
  • 12 dl ruisleipäainesta

taikinaan:

  • 2 dl ruisleipäainesjauhoja

Valmistusohje

Ruisleipäsydämet ( noin. 80 kpl)

 

  1. Valmista taikina pakkauksessa olevan ohjeen mukaan. Ruisleipäaineksessa on mukana luonnollista taikinajuurta, ruismallasta, hiivaa ja suolaa, joten siihen ei tarvitse lisätä kuin vesi. Sekoita ensin lämpimään veteen noin 12 dl ruisleipäainesjauhoja. Vaivaa taikina sopivan pehmeäksi. Lisää jauhoja vielä noin 2 dl. Peitä muovikelmulla tai liinalla. Anna kohota 1-1 1/2 tuntia.
  2. Säästä loput pussissa olevista jauhoista kaulimiseen ja leipomiseen. Sirottele leivinpöydälle reilusti jauhoja ja kumoa taikina leivinpöydälle. Taikina on tahmeaa ja tarttuu käsiin, joten käytä reilusti jauhoja. Kauli taikina reilun sentin paksuksi levyksi ja ota jauhotetulla piparkakkumuotilla sydämiä leivinpaperilla päällystetyille pelleille. Pyyhi sydänmuottia välillä puhtaaksi talouspaperilla, sillä taikina tarttuu muottiin. Kohota kelmun alla noin 40 minuuttia. Osan taikinasta voit paistaa reikäleipänä tai vuokaleipänä. Jos leivot ruislimppuja, lisää jo alussa taikinaan noin 15 dl ruisleipäainesta ja säästä loput leivontaan.
  3. Laita pelti uuniin ja suihkuta leipien pintaan kevyesti vettä suihkupullolla. Paista pieniä sydämiä 225 asteisessa uunissa noin 14 minuuttia, kiertoilmauunissa 200 asteessa hieman lyhyemmän aikaa tai kunnes leipäset ovat kypsiä ja saaneet väriä myös pohjaan. Isommat leipäset voit kypsentää korkeammassa 225-250 asteen lämmössä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ruisleipäsydämet ( noin. 80 kpl)

Sinun täytyy kommentoidaksesi.