Reseptit

Ruispiparit

Ainekset

  • 200 g voita tai margariinia
  • 100 g (runsas 1 dl) sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 ½ -3 dl ruisjauhoja
  • noin 1 ½ dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

Ruispiparit

Ohjeella leivot noin 45 ruispiparia.

1. Hiero pehmeä rasva ja sokeri keskenään. Sekoita leivinjauhe ruisjauhoihin ja lisää ne vehnäjauhojen kanssa taikinaan.

2. Jauhota leivinpöytä ja kauli taikinasta ohut levy. Ota muotilla tai lasilla pyöreitä kakkuja, halkaisija noin 5 cm. Kakkusiin voi tehdä omenaporalla reiän, johon voi kypsänä pujottaa nauhan.

3. Nosta ruispiparit leivinpaperilla suojatulle pellille, pistele haarukalla ja paista 200 asteessa 5-8 minuuttia.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Ruispiparit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.