Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Rukiiset lohipullat

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
16  annosta

Ainekset

  • 1 dl ruiskorppujauhoja
  • 1 dl ruokakermaa
  • 200 g (lohi)sulatejuustoa
  • 400-500 g kirjolohifileetä
  • 1 kananmuna
  • noin 15 cm pätkä purjoa
  • 1 ruukku tilliä
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • ¼ tl valkopippuria

paistamiseen:

  • 2 rkl öljyä tai margariinia

jogurttikastike:

  • 200 g Bulgarian ruokajogurttia
  • 1 tl sinappia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2-3 rkl tillisilppua
  • ripaus suolaa
  • ripaus sokeria
  • ¼ tl mustapippuria

Valmistusohje

 

Rukiiset lohipullat saavat rukiista makua ruiskorppujauhoista ja mehevyyttä sulatejuustosta. Tarjoa lohipullien kera helppoa jogurttikastiketta.

1. Valmista ensin jogurttikastike jääkaappiin maustumaan. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.

2. Laita ruokakerma ja korppujauhot monitoimikoneen kulhoon ja anna korppujauhojen turvota muutama minuutti. Lisää lohipullien muut ainekset ja jauha kalapullamassa tasaiseksi.

3. Muotoile kostutetuin käsin massasta pyöreitä lohipullia ja paista paistin pannulla pienessä määrässä öljyä tai margariinia. Tarjoile lohipullat jogurttikastikkeen kanssa.

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Rukiiset lohipullat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.