Runebergin kakku

Runebergin kakku 

60+
min
1
12 annosta
yli 60 min
  • 1
  • 1

Ainekset

1 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
2 dl voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
3 dl keksimurskaa tai korppujauhetta
2 dl mantelijauhetta
muutama tippa karvasmanteliöljyä
1 dl maitoa

Kostukkeeksi

1 dl vettä
0.5 dl sokeria
0.5 dl punssia

Pinnalle

vadelmahilloa
1 dl tomusokeria
0.5 dl mansikanmakuista tomusokeria
noin 1 rkl vettä tai sitruunamehua

Valmistusohje

Runebergin kakku on vaivattomampi versio perinteisestä, lieriön mallisesta runebergintortusta. Runebergin kakku leivotaan torttujen tapaan mantelilla ja korppujauhoilla tai keksimuruilla höystetystä taikinasta ja kostutetaan meheväksi punssilla.

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja korppujauhota pitkä kakku- tai leipävuoka. Sekoita leivinjauhe jauhoihin.

2. Lämmitä rasva lähes sulaksi. Lisää joukkoon sokeri ja kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten.

3. Lisää keksimurut tai mieluiten makea korppujauhe ja mantelijauhe. Mausta seos varovasti karvasmanteliöljyllä. Lisää lopuksi maito ja jauhoseos.

4. Kaada kakkutaikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin 45 minuuttia. Kumoa kypsä kakku ja anna sen jäähtyä. Runebergin kakun voi kostuttaa punssiliemellä. Kiehauta vesi ja sokeri, lisää punssi ja kostuta kakku lämpimänä.

5. Sekoita tomusokerit ja lisää vettä sen verran, että seos on notkeaa. Lusikoi kakun keskelle kiinteää vadelmahilloa. Korista Runebergin kakun reunat tomusokerikuorrutuksella

01.02.2013
Kotiliesi
  • 1