Runebergin kuivakakku
Runebergin kuivakakku on vaivattomampi versio perinteisestä, lieriön mallisesta runebergintortusta. Runebergin kakku leivotaan torttujen tapaan mantelilla ja korppujauhoilla tai keksimuruilla höystetystä taikinasta ja kostutetaan meheväksi punssilla.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
Ainekset
Runebergin kuivakakku
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 dl voita tai margariinia
- 2 dl sokeria
- 2 munaa
- 3 dl keksimurskaa tai korppujauhetta
- 2 dl mantelijauhetta
- muutama tippa karvasmanteliöljyä
- 1 dl maitoa
Kostutus
- 1 dl vettä
- ½ dl sokeria
- ½ dl punssia
Pinnalle
- 6 rkl vadelmahilloa
- 1 dl tomusokeria
- ½ dl mansikanmakuista tomusokeria
- 1 rkl vettä tai sitruunamehua
Valmistusohje
Runebergin kuivakakku leivotan helposti näin:
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja korppujauhota pitkulainen kakku- tai leipävuoka. Sekoita leivinjauhe jauhoihin.
2. Kuumenna rasva lähes sulaksi. Lisää joukkoon sokeri ja kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
3. Lisää keksimurut tai mieluiten makea korppujauhe ja mantelijauhe. Mausta seos varovasti karvasmanteliöljyllä. Lisää lopuksi maito ja jauhoseos.
4. Kaada kakkutaikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin 45 minuuttia. Kumoa kypsä kakku ja anna sen jäähtyä. Runebergin kakun voi kostuttaa punssiliemellä. Kiehauta vesi ja sokeri, lisää punssi ja kostuta kakku lämpimänä.
5. Sekoita tomusokerit ja lisää vettä sen verran, että seos on notkeaa. Lusikoi kakun keskelle kiinteää vadelmahilloa. Koristele Runebergin kuivakakku tomusokerikuorrutuksella
Kommentoi
Kommentoi juttua: Runebergin kuivakakku