Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Runebergin kuivakakku

Runebergin kuivakakku on vaivattomampi versio perinteisestä, lieriön mallisesta runebergintortusta. Runebergin kakku leivotaan torttujen tapaan mantelilla ja korppujauhoilla tai keksimuruilla höystetystä taikinasta ja kostutetaan meheväksi punssilla.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Runebergin kuivakakku

  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl voita tai margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 3 dl keksimurskaa tai korppujauhetta
  • 2 dl mantelijauhetta
  • muutama tippa karvasmanteliöljyä
  • 1 dl maitoa

Kostutus

  • 1 dl vettä
  • ½ dl sokeria
  • ½ dl punssia

Pinnalle

  • 6 rkl vadelmahilloa
  • 1 dl tomusokeria
  • ½ dl mansikanmakuista tomusokeria
  • 1 rkl vettä tai sitruunamehua

Valmistusohje

Runebergin kakku

Runebergin kuivakakku leivotan helposti näin:

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja korppujauhota pitkulainen kakku- tai leipävuoka. Sekoita leivinjauhe jauhoihin.

2. Kuumenna rasva lähes sulaksi. Lisää joukkoon sokeri ja kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten.

3. Lisää keksimurut tai mieluiten makea korppujauhe ja mantelijauhe. Mausta seos varovasti karvasmanteliöljyllä. Lisää lopuksi maito ja jauhoseos.

4. Kaada kakkutaikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin 45 minuuttia. Kumoa kypsä kakku ja anna sen jäähtyä. Runebergin kakun voi kostuttaa punssiliemellä. Kiehauta vesi ja sokeri, lisää punssi ja kostuta kakku lämpimänä.

5. Sekoita tomusokerit ja lisää vettä sen verran, että seos on notkeaa. Lusikoi kakun keskelle kiinteää vadelmahilloa. Koristele Runebergin kuivakakku tomusokerikuorrutuksella


Kommentoi

Kommentoi juttua: Runebergin kuivakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.