Runebergintortut Fredrikan tapaan
- Kasvis
Ainekset
- 200 g voita tai margariinia
- 1 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 2 munaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl piparkakunmuruja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 dl maitoa
- 1-2 tippaa karvasmanteliöljyä
TÄYTTEEKSI:
- 1-1 ½ dl vadelmahilloa
kostutus:
- 1 dl vettä
- 2 rkl sokeria
- ½ dl tummaa rommia, konjakkia tai jaloviinaa
koristeeksi:
- vadelmahilloa
- vaaleanpunaista sokerikuorrutetta
- tomusokeria
Valmistusohje
Runebergintortut Fredrikan tapaan
- Vaahdota voi ja sokeri, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan yhdessä maidon kanssa. Lisää varovasti pari tippaa karvasmanteliöljyä.
- Jaa taikina paperisiin tai voideltuihin metallivuokiin. Silikoninen muffinivuoka on myös hyvä vaihtoehto. Paina sormella taikinaan syvennys ja pane nokare vadelmahilloa kuoppaan.
- Paista leivonnaisia 200-asteisessa uunissa keskiritilällä 15-20 minuuttia.
- Kiehauta vesi ja sokeri, lisää alkoholi. Kostuta kuumat tortut rommivedellä.
- Pane jäähtyneiden leivosten keskelle vadelmahilloa, pursota sokerikuorrutteella rengas hillosilmän ympärille. Viimeistele tortut ennen tarjoilua puuteroimalla ne tomusokerilla.
Lue myös Himahellan juttu – Leivo runebergintortut Fredrikan tapaan!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Runebergintortut Fredrikan tapaan
Mikähän on paistolämpötila????Ja kaunko pidetään uunissa?
Hei, leivonnaisia paistetaan 200-asteisessa uunissa keskiritilällä 15-20 minuuttia.