Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Ruokaisa lammaspiirakka

Ruokaisa lammaspiirakka käy päivällisestä tai vaikkapa välipalasta! Lampaan sijaan voi käyttää naudasta, broilerista tai kalkkunasta jauhettua lihaa.

Ainekset

kuoritaikina:

  • 2.5 dl survottua, kypsää perunaa tai perunasosetta
  • 2.5 dl maitoa
  • 1 tl suolaa
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 7 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja

täyte:

  • 500 g lammasjauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 2-4 valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 2 tl timjamia
  • 250 g viherpippurisulatejuustoa
  • 1 dl vettä
  • 2 rkl chiliketsuppia
  • 200 g siitake- tai herkkusieniä
  • tilkka öljyä

voiteluun:

  • kananmuna

Valmistusohje

1. Kuumenna maito hieman kädenlämpöä kuumemmaksi. Sekoita joukkoon survottu peruna tai perunasose. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää seos nesteeseen. Alusta pehmeä taikina. Lisää tarvittaessa jauhoja. Anna taikinan kohota noin 20 minuuttia.

2. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Paahda jauheliha ja sipulisilppu. Lisää mausteet, pieniksi kuutioiksi leikattu juusto ja vesi sekä chiliketsuppi. Kuumenna kunnes juusto sulaa. Lisää lopuksi kevyesti öljyssä paistetut sienet.

3. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikinapalat laakean uunivuoan kokoisiksi levyiksi. Voitele vuoka kevyesti ja aseta toinen taikinalevy vuoan pohjalle. Levitä täyte vuokaan ja aseta toinen taikinalevy kanneksi. Voitele piirakka kananmunalla ja pistele pinta haarukalla.

4. Paista 200-asteisen uunin alaosassa kunnes pinta saa kauniin värin ja pohja on kypsä, noin 20 minuuttia. Lampaan sijaan voi käyttää naudasta, broilerista tai kalkkunasta jauhettua lihaa. Voit tehdä ruoan myös paistokseksi siten, että täyte levitetään vuoan pohjalle ja päälle kaulitaan taikinasta vuoan kokoinen kansi. Jäljelle jäävästä taikinasta voi leipoa leipäsiä tai sarvia.

 

Saatat olla kiinnostunut myös näistä:

Punajuurilammaspiiraat

Punajuuri-lammaspiiraat

Lammaspiirakka

Lammaspiirakka

Lammasnyytit

Lammaslihapullat

Pienet lammasburgerit

Ruoka.fi: Pienet lammasburgerit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Ruokaisa lammaspiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.