Ruokaisat aamiaissarvet
Ruokaisat aamiaissarvet sopivat loistavasti viikonlopun hitaisiin aamuihin.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
Ainekset
Ruokaisat aamiaissarvet
- 3 dl maitoa
- 25 g hiivaa
- 1 tl suolaa
- 1 ¼ dl perunahiutaleita
- 1 dl juustoraastetta
- 4 dl vehnähiivaleipäjauhoja
- 100 g juoksevaa margariinia
Täyte
- 8 kinkkuviipaletta
Voiteluun
- 1 muna
Pinnalle
- unikonsiemeniä
Valmistusohje
Ruokaisat aamiaissarvet valmistuvat helposti näin:
- Murenna hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn maitoon. Lisää suola ja perunahiutaleet sekä juustoraaste. Lisää jauhot ja rasva taikinaan. Alusta pehmeä taikina ja anna kohota puolisen tuntia.
- Kauli taikina pyöreäksi levyksi. Jaa levy kahdeksaksi kolmioksi ja aseta kullekin kinkkuviipale. Kääri taikinakolmiot sarviksi. Aloita kolmion kannasta. Anna sarvien kohota kymmenisen minuuttia.
- Voitele ruokaisat aamiaissarvet munalla ja ripota pinnalle unikonsiemeniä. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.
Vinkki: Tarjoa aamiaissarvet hyvän kahvin kanssa.
Lue myös Anna.fi: Näin leivotaan mantelicroissant
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ruokaisat aamiaissarvet