Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Ruokaisat aamiaissarvet

Ruokaisat aamiaissarvet sopivat loistavasti viikonlopun hitaisiin aamuihin.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Ruokaisat aamiaissarvet

  • 3 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 ¼ dl perunahiutaleita
  • 1 dl juustoraastetta
  • 4 dl vehnähiivaleipäjauhoja
  • 100 g juoksevaa margariinia

Täyte

  • 8 kinkkuviipaletta

Voiteluun

  • 1 muna

Pinnalle

  • unikonsiemeniä

Valmistusohje

Ruokaisat aamiaissarvet valmistuvat helposti näin:

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn maitoon. Lisää suola ja perunahiutaleet sekä juustoraaste. Lisää jauhot ja rasva taikinaan. Alusta pehmeä taikina ja anna kohota puolisen tuntia.
  2. Kauli taikina pyöreäksi levyksi. Jaa levy kahdeksaksi kolmioksi ja aseta kullekin kinkkuviipale. Kääri taikinakolmiot sarviksi. Aloita kolmion kannasta. Anna sarvien kohota kymmenisen minuuttia.
  3. Voitele ruokaisat aamiaissarvet munalla ja ripota pinnalle unikonsiemeniä. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.
Ruokaisat aamiaissarvet
Viikonlopun aamiaisella viivytään pitkään. Aamuvirkku jauhopeukalo ilahduttaa leipomalla juusto-perunataikinasta ruokaisat aamiaissarvet. © Jarmo Wright

Vinkki: Tarjoa aamiaissarvet hyvän kahvin kanssa.

Lue myös Anna.fi: Näin leivotaan mantelicroissant


Kommentoi

Kommentoi juttua: Ruokaisat aamiaissarvet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.