Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Rusinainen bostonkakku

Rusinainen bostonkakku kätkee sisäänsä mehevän voi-sokeritäytteen. Mantelilastut, rusinat ja raesokeri kruunaavat makuelämyksen.

Ainekset

  • 5 dl maitoa
  • 50 g tuorehiivaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl kardemummaa
  • noin 15 dl vehnäjauhoja
  • 150 g voita tai margariinia tai 1 dl öljyä

täyte:

  • noin 100 g voita tai margariinia
  • 5 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl kanelia
  • 1 dl rusinoita

voiteluun:

  • 1 kananmuna

pinnalle:

  • mantelilastuja

Valmistusohje

Rusinainen bostonkakku leivotaan helposti näin:

  1. Murenna hiiva haaleaan maitoon. Lisää kevyesti sekoitetut kananmunat, sokeri, suola, kardemumma ja vähitellen vehnäjauhoja. Alusta taikina pehmeäksi ja lisää loppuvaiheessa pehmeä rasva tai öljy.
  2. Anna taikinan kohota liinan alla 20-30 minuuttia.
  3. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kauli taikinasta ohut pohja bostonkakulle voideltuun, tilavaan pyöreään tai soikeaan vuokaan. Kauli loput taikinasta ohueksi levyksi, voitele voilla tai margariinilla, sirottele pinnalle sokeria, vaniljasokeria, kanelia ja rusinoita. Kiedo kääröksi. Leikkaa rulla 4-5 cm:n mittaisiksi paloiksi, jos haluat korkean kakun ja 2-3 cm:n mittaisiksi paloiksi, jos haluat matalan ja laakean kakun. Nosta palat pystyyn taikinapohjalle vieri viereen. Anna kohota.
  4. Voitele munalla ja sirottele pinnalle mantelilastuja.
  5. Paista 200 asteessa kunnes bostonkakku on kypsä myös pohjasta. Peitä foliolla tai alenna tarvittaessa lämpötilaa.

Lue myös: Joulupulla – suosituimmat joulupullat pikkupullista kransseihin

Lue myös Anna.fi/ruoka: Satumainen manteliboston


Kommentoi

Kommentoi juttua: Rusinainen bostonkakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.