Saaristolaisleipä Nauvosta

Saaristolaisleipä Nauvosta 

60+
min
1
yli 60 min
  • 1
  • 1

Ainekset

1 l piimää
75 g hiivaa
3 dl siirappia
3 dl kaljamaltaita
3 dl vehnänleseitä
3 dl ruisjauhoja
1 rkl suolaa
10 dl vehnäjauhoja

voiteluun:

siirappia, vettä

Valmistusohje

  1. Lämmitä piimä varovasti ja sekoita piimään murennettu hiiva, siirappi, kaljamaltaat, vehnänleseet, ruisjauhot, suola ja vehnäjauhot. Anna taikinan nousta 1 1/2 tuntia liinan alla.
  2. Voitele kaksi kahden litran vetoista, pitkänmallista ja korkeareunaista leipä- tai kakkuvuokaa. Jaa taikina vuokiin.
  3. Paista leipiä uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa 2 tuntia. Kun leivät ovat kypsyneet 1 1/2 tuntia, valele niitä lämpimällä vesi-siirappiliuoksella.
  4. Kumoa kypsät leivät vuoista ritilälle liinan alle jäähtymään. Maultaan vahvat saaristolaisleivät säilyvät hyvin ja maistuvat erinomaiselta savusilakkatahnan kanssa.
  • Saaristolaisleivät voi pakastaa.
  • Ohje Tarja Kivimäki, Turku

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
07.06.2007
Kotiliesi
  • 1